Tarda de fred intens amb risc de ruixats molt minsos i dispersos

Alberto AlcántaraActualitzat

Persisteix la situació de pertorbacions, donant voltes i voltes, a l'entorn de França per una gran bossa d'aire molt freda. Les temperatures a totes les capes de l'atmosfera seran baixíssimes per aquestes dates. Menys de 30 graus sota zero a 5.500 metres i menys de 0 graus a uns 1.500 metres. Temperatures clarament hivernals i que notarem a tot el país sense excepció. El Servei Meteorològic de Catalunya ha desactivat l'avís per neu. Els últims mapes han variat una mica la distribució de la precipitació.

Ruixats i estones de sol

Durant el matí els núvols predominaran a totes les comarques de Barcelona i de Girona. Tot i així, a la resta del país també hi haurà alguns núvols amenaçadors. A primera hora, la precipitació es concentrava sobre el mar. És possible que, al llarg del matí, alguns ruixats toquin terra cap a la Costa Brava. També hi ha risc d'algun ruixat molt minso cap al nord de la Garrotxa, amb una cota de neu al voltant dels 600 metres.

A la tarda, entrarà una nova branca de núvols per l'oest de Catalunya. No portarà grans precipitacions, ni molt menys, però sí que pot portar petits ruixats, que avançaran des de les comarques de ponent cap al Camp de Tarragona i la Costa Central i deixaran una mica de neu, a l'altiplà de la Segarra, muntanyes de Prades i massís del Port. Al mateix temps, es reactivarà la nevada a l'Alt Pirineu, i també poden formar-se nous ruixats molt puntuals cap al Ripollès, el Berguedà o Osona, sempre amb quantitats molt minses. La cota de neu se situarà a l'entorn dels 600 metres, si bé amb una atmosfera tan freda podria caure per sota d'aquesta alçada.

Màximes de 15 ºC

L'ambient serà clarament hivernal, típic dels dies freds del mes de gener. Les temperatures més altes del dia amb prou feines tocaran els 15 ºC. El fred serà molt intens al Pirineu amb valors que no superaran els 4 ºC. A alta muntanya serà l'11è dia consecutiu sense passar cap instant dels 0 ºC.

I dissabte...

Dissabte tocaran fons les temperatures matinals en alguns punts, però les màximes ja podran pujar una mica. Tot i que farà més sol, serà un sol d'hivern, d'aquells que escalfen poc. I tot, per la persistència de la bossa d'aire fred sobre tota la península Ibèrica. Tornarà a nevar a l'Alt Pirineu cap al vespre.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut