Divendres, el dia més insegur, amb ruixats i fred d'hivern

L'hivern s'acomiada amb fred hivernal

Néstor GómezActualitzat

Arriba el canó d'aire fred que tombarà les temperatures i les durà cap a un ambient plenament hivernal. Ben segur que rescatareu de l'armari peces de roba ja oblidades: guants, barret, bufanda i jaqueta gruixuda. Tot això a causa de l'entrada d'una massa d'aire continental que arriba des del nord-est, molt freda i seca. Tot i això, coincidint amb el pas del front, cauran alguns ruixats de neu en cotes baixes.

Ruixat al Vallès (Jordi Aldea)

Protecció Civil té el Neucat en situació de prealerta davant les nevades que s'esperen al vessant nord del Pirineu i en punts del prelitoral i la serralada Transversal.

Avís per neu acumulada (SMC)

Ruixats de neu en cotes baixes

De matinada hem tingut alguns ruixats a la costa i al prelitoral central, i també al vessant nord del Pirineu. A primera hora encara s'estaven retirant per la Costa Central i el nord de la Costa Daurada. Tindrem un matí de núvols coincidint amb el pas del sistema frontal. El vent de nord i nord-est s'anirà intensificant a la Costa Brava. En paral·lel, a la Vall d'Aran i a les valls encarades al nord, el cel estarà cobert tot el dia, amb nevades en qualsevol cota. Es poden acumular més de 20 cm en cotes de 2.000 metres, amb torb. Fruit del vent, la neu saltarà al vessant sud.

A partir del migdia, els núvols es trencaran i al llarg de la tarda es veuran més clarianes per l'oest. Tot i això, seguirem amb núvols abundants a la façana litoral i prelitoral. Els primers ruixats de neu o de neu granulada es reactivaran a partir del migdia a l'entorn d'Osona i el Montseny i viatjaran cap al sud. També apareixeran alguns ruixats al Montnegre i cap a l'altiplà de la Segarra. A mitja tarda, aquests ruixats de neu es desplaçaran cap a les muntanyes de Prades i després arribaran al massís del Port. La cota de neu baixarà cap als 500 metres, puntualment cap als 400. Després, l'aire sec i fred farà que la nit de divendres a dissabte sigui serena i gèlida.

Fred d'hivern

L'estació de l'hivern s'acomiada amb les temperatures més baixes dels darrers dos mesos, des del gener. A partir de la muntanya mitjana, les temperatures seran negatives tot el dia. Podeu consultar els valors actuals en el visor del portal del temps.

Les màximes no pujaran dels 5 ºC a les valls del Pirineu, i a la resta del país, a tot estirar tocarem els 14 ºC a les Terres de l'Ebre. Aquí teniu el mapa de la davallada de les temperatures que s'espera.

 

I el cap de setmana...

S'esperen dos dies de sol, amb un dissabte més fred a primera hora i un diumenge amb lleugera recuperació de les temperatures.
 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut