Tarda estable abans de l'arribada d'un front durant el cap de setmana

Divendres és el dia més estable del que queda de setmana, amb sol i boires

Alberto AlcántaraActualitzat

Ens trobem entre dues pertorbacions: una, situada a Itàlia, i l'altra, a l'Atlàntic. Aquesta situació implica que dominen les altes pressions i l'estabilitat arreu del país, tot i que serà de manera fugaç.

Sol i boires

Tanta estabilitat atmosfèrica s'ha traduït, des de primera hora del dia, en bancs de boira o núvols baixos extensos, des de ponent cap al nord-est per la Catalunya Central. També n'hem tingut punts de l'Ebre i el Camp de Tarragona. Aquests bancs són mandrosos a l'hora de marxar, però en general s'haurien de retirar del tot a primera hora de la tarda.

La tarda serà radiant, amb el cel serè arreu del país, tret d'algun punt de boira local cap a l'oest, i d'alguns núvols baixos a punts de l'Ebre i al Pirineu. Serà durant la nit quan arribin més núvols prims per l'oest, indicatius del canvi de temps del cap de setmana.

El vent ha bufat de mestral a les Terres de l'Ebre i de tramuntana a l'Empordà, en tots dos casos amb intensitat moderada, però tendiran  a minvar durant la tarda.

Ambient d'hivern

El matí ha estat fred, amb glaçades a tot el Pirineu, a una  gran part de l'interior del terç nord del país i cap a ponent. Les temperatures més altes del dia es mouran entre els 15 i els 17 graus als indrets més càlids del país, que correspondran al litoral.

I el cap de setmana...

Dissabte, els núvols augmentaran al llarg del dia i cap al tard arribaran les precipitacions.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut