Divendres, dia gèlid amb ambient hivernal

Serà la jornada més freda, amb glaçades generalitzades que arribaran a punts de la costa

Néstor GómezActualitzat

L'anticicló atlàntic torna a envair la península Ibèrica. Encara tindrem entrada de vent del nord, però ja no serà tan fred com el de dijous. Avui és el dia en què l'aire fred es diposita a les fondalades. El matí ha estat d'intenses glaçades. Mireu el mapa de temperatura mínima:

Fred de cru hivern

Totes les comarques del país –excepte les pirinenques, l'Empordà i les Terres de l'Ebre– estan en avís per fred, segons informa Meteocat. L'arribada de l'aire fred durant el dijous i l'encalmament del vent han fet que el matí sigui gèlid arreu. Les glaçades han arribat a tots els racons de l'interior del país i, fins i tot, a punts de la costa. Al migdia, el fred es deixarà notar, amb màximes que amb prou feines arribaran als 10 ºC al litoral.

Notícia relacionada: El matí més fred de l'hivern glaça el termòmetre a gairebé tot Catalunya

Sol amb menys vent i neu

Durant tot el dia, el temps serà radiant, amb una visibilitat excel·lent. Un dia per gaudir de les grans balconades del país i per mirar ben lluny. A la tarda, només hi haurà alguns núvols al Pirineu, amb cel més tapat a la Vall d'Aran. En aquest cas, poden caure nevades febles a qualsevol cota. El vent fort del nord bufarà al Pirineu i a l'Empordà. També hi ha avisos pel vent i l'estat del mar.

I el cap de setmana...

S'espera que sigui assolellat, amb una remuntada de les temperatures que es notarà força al migdia. Els matins seran freds o molt freds.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut