Tarda de sol, boira i ambient menys càlid

Actualitzat

El temps seguirà marcat per les altes pressions i per la situació anticiclònica, també el cap de setmana, però avui passarà una petita línia frontal lliscant el Pirineu que obrirà l'entrada de vent del nord i farà que les temperatures baixin una mica. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per vent.

Les boires poden ser persistents

Aquest divendres serà majoritàriament assolellat, però les boires tornen a ser presents, sobretot a ponent i al centre del territori, i els costarà de dissipar-se. A la tarda, perdran més extensió. Dominaran les clarianes en general, i quedaran alguns núvols baixos residuals també cap a l'extrem nord-est. Al vespre els núvols guanyaran terreny a l'Alt Pirineu i podria caure algun ruixat a l'Aran, les zones altes del Pallars Sobirà o del Principat d'Andorra. La cota de neu baixarà cap als 1.500 metres al final del dia.

Ambient menys càlid

L'ambient serà fred als llocs amb boira i a primeres hores del matí, tot i que no hem tingut gaires glaçades. A migdia i quan faci sol, les temperatures assoliran valors més suaus, però que no passaran dels 13-16 ºC en general, i amb valors extrems que no arribaran als 20 ºC a la costa. El vent de nord i nord-oest es reforçarà a partir de la tarda als dos extrems del país, fent que la sensació de fred augmenti.

Cap de setmana amb sol, però ventós

El cap de setmana seguirà amb temps majoritàriament assolellat, però ventós. Dissabte, les boires seran més reduïdes. El vent serà de component nord i nord-oest, i bufarà amb força a les Terres de l'Ebre, a l'Empordà i a tot el Pirineu. Les temperatures seran relativament suaus a migdia, però el vent accentuarà la sensació de fredor.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut