Divendres, cuada final dels ruixats

Recta final del temps insegur: el paraigua s'obrirà a les comarques de Girona

Alberto AlcántaraActualitzat

El paraigua caldrà obrir-lo a les comarques de Girona i a l'àrea de Barcelona. Tot indica que a mesura que s'acosta el cap de setmana, l'estabilitat guanyarà terreny i les temperatures aniran a més.

Arc Sant Martí a Banyoles (Ferran Oliver)

Recta final dels ruixats

Durant el matí s'espera temps insegur perquè tenim una petita llengua d'aire fred en retirada. El sol dominarà per l'oest, mentre que els núvols inicials afectaran tota la meitat est de Catalunya i s'aniran retirant cap al mar. Durant el matí tindrem ruixats dispersos que afectaran la costa central i les comarques de Girona. Pels volts del migdia, els xàfecs poden ser localment intensos a la Costa Brava del Baix Empordà i la Selva. En paral·lel, caurà algun ruixat feble a la Vall d'Aran i a les Valls d'Àneu, amb una cota de neu d'uns 1.300 metres amb tendència a pujar.

A la tarda, creixeran noves nuvolades i ruixats per l'àrea d'Osona o la Garrotxa, que avançaran cap a la Selva i cap al Vallès Oriental, fins a arribar al Maresme i el sud de la Costa Brava. La tarda serà més assolellada a la resta, però amb el pas de les hores arribaran núvols alts i mitjans per l'oest, i el dia acabarà amb un cel més enterbolit.

Temperatures una mica més curtes

Tindrem un dia amb temperatures esbojarrades. Les temperatures màximes pujaran per efecte del vent aponentat a la Costa Daurada i baixaran a l'interior de les Terres de l'Ebre. També baixaran entre 2 i 4 graus al litoral i prelitoral de Barcelona. Les temperatures més altes del país rondaran els 24 ºC.

I el cap de setmana...

Dissabte, només esperem alguns ruixats a l'Alt Pirineu. La temperatura pujarà de forma notable al prelitoral, al Pirineu i a l'interior de les Terres de l'Ebre. Diumenge, tindrem més ruixats a la tarda.
 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut