Canvi sobtat del temps amb pluges i tempestes

Som davant el dia més inestable de la setmana. Durant el cap de setmana farà sol, però amb matisos

Néstor GómezActualitzat

Recordeu que fa dies que us parlem de la pertorbació atlàntica i que en funció de la seva ubicació ens donaria una temps o un altre? Doncs bé, finalment tocarà terra portuguesa i serà prou a prop per fer-nos arribar bandes de núvols i pluges que escombraran el país de sud a nord.

Cortina de pluja a Igualada (Marc Pijoan)

Paraigua i botes d'aigua

No plourà durant tot el dia, però serà un dia de cel cobert arreu. Només a les comarques de Girona lluirà més el sol, sobretot al matí. Els ruixats s'esperen intensos al Camp de Tarragona i al litoral de les Terres de l'Ebre. Aquesta serà la primera tongada de pluges. La segona, més general i intensa, serà una línia de pluges que avançarà des de les Terres de l'Ebre, a primera hora de la tarda, cap al Pirineu, durant la segona meitat de la tarda. Les precipitacions més intenses es donaran a la meitat oest del país. Cap a mitjanit, el gruix de les pluges ja haurà marxat per França , un cop superat el Pirineu. Tot i així, els ruixats es poden presentar a les comarques de Barcelona i Girona més dispersos. Després del pas de les pluges, el cel s'aclarirà.

Temperatures avall

Hi haurà una davallada de les temperatures, no pas per l'arribada d'aire fred, sinó per la presència de les pluges i l'absència del sol. Després de cinc dies consecutius amb màximes de 35 ºC o més, durant aquesta jornada baixaran les temperatures cap als 30 ºC, més o menys, a les comarques de Girona, que serà la zona del país on les màximes seran més altes.

I el cap de setmana...

Dissabte cauran ruixats de matinada a l'est del país i a la tarda, al Pirineu. Durant la resta del dia el cel estarà entre variable i assolellat. I diumenge, temps més assolellat i amb pocs ruixats.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut