Tarda amb canvi radical de temps: vent, pluja i neu

Alberto AlcántaraActualitzat

Una gran pertorbació se'ns tirarà a sobre a partir del migdia. La profunda borrasca estarà situada cap a la Bretanya francesa i implicarà una forta entrada de vents càlids i humits del sud, alimentada per aire molt fred a les capes mitjanes de l'atmosfera. El resultat serà un dia de núvols i una tarda de precipitacions abundants al vessant sud del Pirineu. El Servei Meteorològic ha activat avisos per vent, estat de la mar i intensitat i acumulació de la pluja.

 

 

Del cel cobert a les pluges i nevades

El dia s'ha llevat cobert arreu i amb els primers ruixats, que han entrat pel nord de la Costa Daurada i el sud de la costa central. El més destacat ha deixat 7 mm a Torredembarra. Al llarg del matí, podran evolucionar cap a punts del Maresme i la Catalunya Central, però en qualsevol cas, si plou, serà amb registres anecdòtics. També cauran tímids ruixats al vessant sud de l'Alt Pirineu. La cota de neu matinal se situa al voltant dels 1.300 metres.

A partir del migdia, entrarà per ponent la banda de pluja més intensa, que acabarà arribant a totes les comarques del país. Potser on menys plourà serà al pla de Lleida i a les Terres de l'Ebre. Les precipitacions seran molt abundants al Pirineu, sobretot al vessant sud. La cota de neu pujarà per sobre dels 1.900 metres i podrà deixar, a les cotes més altes, gruixos d'uns 20 cm. També s'esperen ruixats localment intensos a la costa central i al prelitoral, ja de cara al vespre.

Precaució amb les fortes ventades del sud que hi haurà, a partir del migdia, a les cotes altes del Pirineu, a la costa i el prelitoral central i a les comarques de Girona.

Temperatures contingudes

El cel cobert de la nit i matinada ha fet que les glaçades quedin restringides al Pirineu. Molts punts de l'interior del país s'han allunyat dels 0 ºC. Les temperatures màximes es mouran entre els 14 i els 16 ºC als llocs més càlids del país.

I el cap de setmana...

Dissabte encara serà una mica insegur a l'àrea del Pirineu i al quadrant nord-est. La cota de neu anirà baixant fins als 1.200 metres al vessant nord del Pirineu i cap als 1.500 metres a la resta del territori. Serà un dia de ventades de mestral a tota la meitat sud del país i de tramuntana a l'Empordà. Diumenge serà un dia més tranquil, amb menys vent.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut