Tarda de calor canicular amb màximes a tocar dels 40 ºC

L'ambient tornarà a ser tòrrid durant les hores centrals del dia a Ponent, a la Catalunya Central i a les Terres de l'Ebre

Néstor GómezActualitzat

Serem davant la jornada més càlida de la setmana, amb unes temperatures que tornaran a estar disparades. El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per calor a gran part de l'interior del país. La petita pertorbació del golf de Cadis que injecta aire càlid sobre casa nostra es desplaçarà cap a Portugal, cosa que reactivarà encara més la glopada d'aire càlid.

Calor a dojo

Un cop més, l'aire càlid procedent del nord d'Àfrica farà que es disparin les temperatures d'arreu del país a valors molt superiors als habituals. A la costa es tocaran els 30 ºC, mentre a l'interior es dispararà la temperatura màxima cap als 38 ºC al pla de Lleida, punts de la Catalunya Central i a l'interior de les Terres de l'Ebre, on localment tocaran els 39 ºC. I sumarà un dia més al nombre de dies amb màximes superiors als 30 ºC.

Només sol

El temps serà assolellat durant tot el dia i en general. A primera hora del matí s'han acumulat alguns núvols baixos a la Costa Daurada, però s'han desfet. A partir del migdia han començat a sorgir alguns núvols sobre els cims del Pirineu, amb poca presència en general, malgrat que podrien deixar alguna gotellada cap al Ripollès. I cap al final de la jornada, arribaran alguns núvols prims per l'extrem sud.

I el cap de setmana...

Dissabte la calor es mantindrà semblant a la de divendres, un punt més baixa en general, i el temps no es complicarà gaire. La novetat la tindrem diumenge, amb ruixats durant la tarda i una retirada de la calor més sufocant.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut