Divendres amb pluges de curta durada i ventades arreu

El paraigua serà necessari al matí, però poca estona, perquè el vent s'endurà els núvols i la pluja

Néstor GómezActualitzat

Som davant el dia més insegur de la setmana, amb pluges, i a la vegada, el més ventós. De fet, el vent ens acompanyarà durant el que resta de setmana. Un sistema frontal ens creuarà durant el matí i portarà núvols i precipitacions. Serà un front que ens travessarà d'oest a est amb molta rapidesa, empès per vent.

Dia de vent a la costa, Castelldefels (Joan Soldevila)

Pluges passatgeres i ponentada

El dia ha començat amb un augment dels núvols i alguns ruixats dispersos, però el gruix del front passarà entre les 8 i les 12 aproximadament. Per tant, si obriu el paraigua serà durant poca estona, poc més d'una hora. Abans de les 9, ja plourà a Lleida; a les 10, a Barcelona, i pels volts del migdia, les pluges hauran abandonat Catalunya per la Costa Brava. La cota de neu se situarà cap als 1.200 metres.
 

 

Durant la tarda es reactivaran alguns ruixats a les comarques de Girona i nord de Barcelona, i algunes nevades al Pirineu, concentrades al vessant nord i amb una cota que baixarà cap als 1.000 metres. A la resta del país, quedarà el cel variable.

Ventades

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos per vent i onatge.

 

El vent girarà de sud-oest de bon matí a ponent al migdia, un cop hagi passat el sistema frontal. La ponentada serà forta a partir del migdia a la meitat sud del país, sobretot a les muntanyes de Prades i al Camp de Tarragona. Fora dels indrets habituals, serà molt intensa a tot el prelitoral des del Vallès fins al Priorat i, cap a l'interior, fins al Bages.
 

Temperatures avall

Que no us sorprengui si de bon matí noteu que no fa gaire fred. No en farà, de fred. El cel mig cobert de la nit i el vent permetran que l'aire fred no s'acumuli a les fondalades.

 

Ara bé, amb el pas del sistema frontal, a partir del migdia arribarà aire més fred que farà baixar les màximes entre 2 i 4 graus al Pirineu, a les comarques de Girona i a les Terres de l'Ebre. Al pla de Lleida i a Barcelona en mantindran per efecte del vent de ponent.

I el cap de setmana...

Altre cop tindrem el pas de nous sistemes frontals. Dissabte serà un dia ventós i amb pluges cap a la tarda a les comarques de Lleida. Diumenge, pluges de matinada, neu al vessant nord del Pirineu i encara vent.

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut