Tarda de vent i pocs núvols

Arriba una situació de nord-est amb molt de vent i baixa humitat. El fred continuarà ben viu a tots els racons del país. El cap de setmana estarà encapçalat per les ventades.

Actualitzat

Una falca anticiclònica que s'endinsa cap a la Bretanya francesa, i una gran pertorbació situada a Itàlia, gestaran una situació de nord-est a Catalunya. Són vents que arriben a casa nostra després de creuar tot el centre continental i es caracteritzen per ser secs i molt freds.

Els elements meteorològics d'aquesta situació són el vent, el sol, la neu i el fred. Divendres, el dia és força assolellat. Hem tingut amb alguna boira aïllada cap a la Noguera i Osona. Els núvols només han tapat el vessant nord del Pirineu, amb precipitacions anecdòtiques. Durant la tarda, els núvols es trencaran més i el panorama general serà de sol.

No us espanteu si teniu enrampades amb els objectes metàl·lics. La baixa humitat de l'ambient facilitarà aquestes descàrregues elèctriques desagradables.

Ventades

El vent bufarà als tres extrems del país. El vent de nord a les cotes altes del Pirineu i el mestral a les Terres de l'Ebre seran moderats, amb algun cop fort. En canvi, la tramuntana a l'Empordà bufarà amb més força. Els cops a Portbou ja havien superat els 110 km/h durant la matinada.

Ambient fred

Les temperatures mínimes han baixat una mica cap a ponent i punts de l'est de Girona, mentre que han pujat sobretot a l'extrem nord. Les màximes pujaran lleugerament, però tot i això, l'efecte refredant del vent farà que l'ambient sigui desagradable, amb una accentuada sensació de fred.

I el cap de setmana...

S'espera un cap de setmana de sol o núvols estones de núvols prims, tret del Pirineu, on nevarà al vessant nord i hi haurà ventades a cotes altes.  El fenomen del torb reapareixerà i serà ben perillós per la poca consistència de la neu caiguda durant els darrers dies. El mestral i la tramuntana també es mantindran.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut