Divendres, ambient d'estiu amb cel assolellat o variable

La calor torna en aquesta recta final de setmana

Alberto AlcántaraActualitzat

La màniga curta, la tovallola, el banyador i la crema solar seran els nostres aliats imprescindibles per apaivagar la calor dels pròxims dies. La temperatura màxima s'acostarà o rondarà els 33 ºC al Pla de Lleida. Una calor elevada, però lluny dels valors tan exagerats del cap de setmana passat. Bufarà la tramuntana amb alguns cops forts a l'Empordà, on hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per onatge. A les Terres de l'Ebre bufarà el cerç fins a mig matí o migdia.

Dia de calor a Llagostera (Montse Dilmé)

Sol i pocs núvols

Dia assolellat en general, especialment per l'oest i el sud de Catalunya. En canvi, entraran núvols de bon matí per la Costa Brava, i avançaran cap a l'interior del quadrant nord-est i cap a la costa central. No es pot descartar algun plugim molt fugaç. També tindrem alguns núvols baixos a primera hora al nord de la Vall d'Aran.

A la tarda sorgiran nuvolades sobre els cims del Pirineu i altres punts de muntanya, potser amb algun núvol més amenaçador cap al Ripollès, però no esperem precipitacions. A la resta, sol o alguns núvols residuals provinents del matí.

Calor en ascens

Si bé de bon matí l'ambient serà molt agradable o amb una mica de frescor, cap al migdia la calor se sentirà de debò. S'esperen màximes de 30-31 ºC a l'àrea de Girona, prelitoral central, el pla de Bages i el Camp de Tarragona, i valors de 32 ºC al pla de Lleida i a la Ribera d'Ebre.

I el cap de setmana...

Temps molt assolellat en general, sobretot dissabte, i tronades al Pirineu diumenge a la tarda. Les temperatures poden tocar els 32/34 ºC als indrets més càlids del país aquest dissabte. Diumenge, en canvi, pot entrar marinada més fresca a la costa i al prelitoral, espcialment entre Barcelona i Tarragona.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut