Divendres amb ingredient d'hivern

Néstor GómezActualitzat

Ja tenim aquí el gruix de la primera pertorbació activa, amb cara i ulls, que deixarà una bona nevada al Pirineu més occidental i un descens de les temperatures arreu del país. Viurem un gran episodi de fred i neu en ple mes de novembre. El Servei Meteorològic de Catalunya té activats els avisos de vent i neu.

 

 

Ventades arreu i nevades al Pirineu

Un tren de sistemes frontals creuarà el país i cada un d'ells ens durà més fred, vent i neu al Pirineu. La primera massa de núvols ha passat de matinada sense precipitacions apreciables.

El matí serà de cel variable, amb més sol a primera hora cap a l'est, tot i els núvols baixos i boires residuals, i arribada de nous núvols pel nord de les comarques de Lleida. Pot nevar una mica al Pirineu, amb una cota de neu que, a mig matí, estarà situada cap als 800 metres. Al migdia, el cel ja es veurà ennuvolat en general.

A partir del migdia, la nevada s'intensificarà a l'Alt Pirineu i arribarà a punts de la Cerdanya i nord del Ripollès. A les comarques de l'Alta Ribagorça, Pallars Sobirà i a la Vall d'Aran es poden acumular 20 cm a 1.400 metres. Els núvols envairan tot el país. També pot caure alguna gota cap al massís del Port. A la resta, és poc probable.

El vent bufarà fort a la meitat sud del país de cerç o mestral, sobretot durant les hores centrals del dia. Els cops més forts s'esperen a les muntanyes de Prades i Camp de Tarragona, però també es notarà a punts de la Catalunya Central i la costa i el prelitoral central. Cap al vespre, s'intensificarà al Pirineu.

 

 

Fred d'hivern

Cap màxima del país tocarà els 20 ºC, inclosa la costa i les Terres de l'Ebre. Les més altes del dia rondaran els 18 ºC. Tindrem un ambient d'hivern en ple mes de novembre. Al Pirineu, amb prou feines tocaran els 10 ºC. En alta muntanya serà el tercer dia consecutiu amb les 24 hores per sota dels 0 ºC.

I el cap de setmana...

Persistirà el fred d'hivern durant el cap de setmana, tot i que dissabte pujarà una mica la temperatura màxima. Una altra pertorbació activa arribarà diumenge amb noves nevades al Pirineu occidental.

Ara per ara, les temperatures es mantindran més fredes del que és normal fins passat el 20 de novembre, com a mínim.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut