Diumenge ventós i força assolellat, amb neu al vessant nord del Pirineu

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest diumenge, un gran centre anticiclònic s'anirà situant a la península Escandinava, de manera que farà incidir vents de nord i nord-oest a Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activats els avisos per vent als dos extrems del país, per onatge a l'Empordà, i també per neu.

Els Hostalets d'en Bas / Arxiu (Viqui Pujadas)

Mestral i tramuntana

El cerç i el mestral dominaran a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, també a Ponent, mentre que el vent de nord o la tramuntana bufaran amb força a l'Empordà i als cims del Pirineu.

 

 

Pocs núvols, neu al Pirineu

El vent s'encarregarà de netejar l'atmosfera, i per això serà un diumenge de cel blau en general. Tot i això, tindrem alguns núvols baixos matinals a la zona del Port, prelitoral sud i nord-est. A la tarda creixeran nuvolades cap al quadrant nord-est, però és poc probable que derivin en algun ruixat. També apareixeran eventualment alguns núvols de vent a sotavent del Pirineu.

Al vessant nord del Pirineu, el vent tindrà l'efecte contrari: acumularà núvols i afavorirà una bona nevada, persistent al llarg de la jornada a la Vall d'Aran i l'Alt Pirineu, amb una cota de neu que començarà cap als 900 metres, pujarà durant les hores centrals del dia cap als 1.200 metres i després tornarà a baixar. S'acumularan més de 20 centímetres de gruix per damunt dels 1.400 metres, i per aquest motiu està activat l'avís per neu.

 

Més fresca al matí

La temperatura de primera hora serà de 2 a 5 ºC més baixa que la de dissabte en general, però hem tingut baixades fins i tot superiors.

 

 

La màxima baixarà al Pirineu i a l'extrem sud, però pujarà en alguns indrets ventosos, com ara a l'Empordà o punts de Ponent i del Camp de Tarragona. Cap a l'oest i el sud quedarem entre 22 i 24 ºC, però en general ens mourem entre 15 i 20 ºC, lluny dels rècords de calor i els 30 ºC de divendres.

I dilluns...

Encara esperem unes hores més de nevada al vessant nord del Pirineu, sobretot fins al migdia, amb una cota de neu d'uns 1.000 metres. També esperem alguns xàfecs de tarda al quadrant nord-est. La tramuntana i el mestral no desapareixeran del tot, però afluixaran. La temperatura estarà una mica per sota de la mitjana climàtica per a l'època.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut