Tarda ventosa i amb nova nevada

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge arriba un front que reactivarà la nevada al vessant nord del Pirineu i obrirà la porta a un nou i brusc descens la temperatura de cara a dilluns. Continua actiu l'avís per vent del Servei Meteorològic de Catalunya. La ventada es notarà al Pirineu, l'Empordà i les Terres de l'Ebre, però durant les hores centrals del dia i al vespre també a ponent i el Camp de Tarragona.

Nova nevada

De nou, el vent de nord i nord-oest acumularà núvols al vessant nord del Pirineu, on revifarà la precipitació de cara a la tarda i el vespre. La cota de neu inicial, d'uns 2.000 metres, tornarà a baixar fins quedar situada al voltant dels 1.500 metres al final del dia.

A la resta, després del matí amb bancs de núvols baixos i boira a punts d'interior, sobretot a la Catalunya Central, esperem una tarda assolellada en conjunt, tret del Pirineu. A última hora també estarà una mica més ennuvolat cap al nord-est.

Temperatures una mica més altes

L'ambient relativament suau d'aquest mig estiuet de Sant Martí durarà unes hores més. Les glaçades de primera hora han sigut poques, i la temperatura del migdia pot pujar un pèl més cap al nord-est. Les màximes tornaran a arribar als 20 ºC a diversos punts, sobretot del sud. 

I dilluns...

No s'acabarà la situació de vent de nord, ni molt menys, i les temperatures tornaran a davallar de manera notable, especialment les màximes. Compte perquè la nevada al vessant nord continuarà, però amb una cota que baixarà cap als 600 metres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut