Tarda amb temps de primavera, amb ruixats i tempestes

Alberto AlcántaraActualitzat

El parèntesi estiuenc de dissabte s'acabarà aquest diumenge amb un temps d'essència molt més primaveral, amb cel canviant i el retorn dels ruixats i les tempestes. El vent serà del sud i de l'est, i deixarà cops moderats o forts en punts del litoral i a cotes altes del Pirineu, i a ponent a la tarda. Hi ha un avís per vent i intensitat de pluja.

Vista des de Sant Hipòlit de Voltregà (Josep Maria Costa / Arxiu)

Canvi de temps

Tindrem un canvi per fases: durant el matí, arribarà una primera tongada de núvols, que viatjaran de sud-oest a nord-est. En principi, pels volts del migdia entraran ja alguns ruixats cap al nord-oest. A la resta, no esperem pluja, o en tot cas alguna gota molt transitòria. Els núvols passaran entre primera hora del matí i les 4 o les 5 de la tarda. En aquest interval de temps, s'obriran algunes clarianes transitòries a mesura que vagin avançant cap al nord.

Al llarg de la tarda arribarà la part més activa de la pertorbació, amb pluges puntualment fortes i acompanyades de tempesta, localitzades sobretot a l'oest de Catalunya. De cara a la nit i matinada s'aniran repartint per més punts, sobretot cap a la Catalunya Central i pel Pirineu oriental. La pluja no hauria d'arribar al prelitoral i litoral central i nord. La cota de neu baixarà fins als 2.500 metres.

Aquí teniu l'evolució de la pluja prevista per a diumenge i dilluns pel model WRF:

Temperatura a la baixa

Es reduirà el contrast tèrmic en molts casos: a primera hora hem tingut valors una mica més alts en general, però al migdia la temperatura baixarà de 2 a 4 ºC al terç oest, Pirineu i interior del nord-est, fins i tot puntualment més. A la resta, la baixada no es notarà gaire. Abandonarem els 30 ºC i ens quedarem entre els 19 i els 26 ºC en general.

I dilluns...

Tindrem un matí de treva, però a partir del migdia tornaran a reactivar-se els ruixats. Veurem com evoluciona la tendència, perquè alguns models carreguen sobre el Pirineu i el quadrant nord-est i altres apunten a l'arribada d'una nova tongada de pluja per ponent.
 

 

ARXIVAT A:
El temps
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut