Diumenge es repetiran els ruixats al terç nord, sobretot a la tarda

Alberto Alcántara

L'aire fred continuarà present per les capes mitjanes i altes de l'atmosfera aquest diumenge, i això afavorirà la formació de nous xàfecs irregulars i algunes tempestes.

Nuvolades des del Pla de Sant Tirs (Xavier Coll)

Núvols i ruixats

De nou serà un dia amb força nuvolositat. De fet, els núvols han resistit durant la matinada cap al nord-est, on encara plovia de manera dispersa a primera hora.


El matí continuarà ennuvolat o mig ennuvolat en aquest sector, amb possibilitat que hi plovisquegi a estones. També estarà mig ennuvolat cap a l'Aran i l'Alt Pirineu. Veurem més el sol cap a l'oest i bona part del sud de Catalunya.

A partir del migdia es desenvoluparan més nuvolades, i tindrem una nova tongada de ruixats i algunes tempestes. Es repetiran en zones molt semblants a les de dissabte: l'eix del Pirineu i el Prepirineu i a l'interior del nord-est i. La cota de neu se situarà entre els 1.500 i 1.700 metres.

Temperatura sense grans canvis

La temperatura matinal, de nou, ha baixat o pujat en funció, sobretot, de la cobertura de núvols, però també del vent, que ha bufat una mica moderat a les Terres de l'Ebre i a l'Empordà. En tot cas, no serà un matí gaire fred.

 

La màxima baixarà de 3 a 5 ºC en punts d'interior del nord-est, però a la resta no baixarà gaire. Tindrem valors diürns d'entre 14 i 18 ºC, però resistiran alguns valors de 20 o 21 ºC per Ponent o a les Terres de l'Ebre. Bufarà una mica de cerç o mestral matinal, que mantindrà la temperatura elevada en aquest sector.

I dilluns, adeu a l'hivern...

L'aire fred es retira i l'anticicló es reforça durant l'últim dia de l'hivern. Malgrat que hi haurà núvols baixos a estones, sobretot a la costa, i núvols d'evolució, veurem més el sol.  Es preveuen pujades de temperatura diürna de 3 o 4 ºC cap al Pirineu i el Prepirineu i en punts del Prelitoral.
 

A les 22 hores i 24 minuts entrarem a la primavera astronòmica.
 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut