Les pluges seran abundants i intenses a moltes comarques

Expectació per la trajectòria del Leslie, convertit en cicló posttropical

Actualitzat

Aquest diumenge, el temps es mostra molt insegur. La pressió atmosfèrica va baixant per l'aproximació de les restes de l'exhuracà Leslie. A Catalunya, deixem-ho clar, no arriba cap huracà. Arribaran les escorrialles del Leslie en forma de depressió posttropical, és a dir, una borrasca que prové d'un huracà desfet, però que igualment portarà molta pluja, perquè se situarà de manera que fa incidir vent de xaloc i ens portarà un front molt actiu.

Pluja

El matí ja ha començat amb núvols abundants i pluges, la majoria febles, però localment amb algunes tempestes fortes i abundants a la costa i al prelitoral. Mireu el mapa amb alguns registres destacats fins a les 14 hores.

Aquesta tendència pot continuar durant les pròximes hores: esperem nous ruixats i tempestes puntualment intensos a les comarques del litoral i el prelitoral, i també durant la tarda a punts d'interior del nord-est. Però a la tarda, les precipitacions es reforçaran per l'arribada del front des del sud. Localment seran fortes i molt abundants. Les pluges entraran pel sud i per l'oest i aniran avançant cap al nord-est al llarg de la nit i matinada.

Hi ha diversos avisos previstos pel Servei Meteorològic de Catalunya per a aquest diumenge, de nivell vermell per intensitat de precipitació. També n'hi ha per acumulació d'aigua i per estat del mar. 

Temperatures més baixes.

A primera hora, la temperatura ha baixat una mica per l'est, però ha pujat 2-4ºC per l'oest. La temperatura màxima serà una mica més baixa: es mourà entre 16 i 21 ºC al Pirineu, entre 18 i 23 ºC al Prepirineu i entre 20 i 25 ºC a la resta del territori.

I dilluns...

Molt possiblement, les restes del Leslie, en forma de borrasca, se situaran sobre la vertical de Catalunya. Les pluges més abundants cauran de matinada i al principi del matí. Després, els ruixats podran mantenir-se cap a les comarques del nord-est.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut