Sol i pic de calor per l'interior, amb rècords de temperatura d'octubre

Alberto AlcántaraActualitzat

Tot continua indicant que aquest diumenge assolirem el pic de calor de l'anomenat estiuet de Sant Miquel. Sota el domini implacable de l'anticicló, tindrem poc espai per als núvols.

Pocs núvols

Esperem un cel força assolellat un dia més, potser amb alguns núvols baixos a la costa, més aviat molt dispersos a primera hora però més extensos a partir del vespre a la Costa Daurada. També es repetiran algunes nuvolades d'evolució al Pirineu i Prepirineu, però com que no hi haurà ingredients d'inestabilitat per les capes altes atmosfèriques, no creixeran prou per deixar algun ruixat. Per últim, durant les hores centrals del dia també poden aparèixer algunes teranyines de núvols prims.

Rècords de temperatura a Ponent i al Pirineu

La temperatura, mínima i màxima, serà semblant o lleugerament més alta que la de dissabte per l'interior. Al litoral pot baixar lleugerament. En tot cas, farà calor al migdia, i els valors de 33-34 ºC, fins i tot algun de 35 ºC, es donaran per l'oest de Catalunya. Es pot intuir que ja es donen i es donaran aquesta tarda rècords de temperatura màxima de l'octubre, sobretot per Ponent i potser també al Pirineu i a la Catalunya Central.
 

I dilluns...

Es mantindrà el temps estable i calorós, però la temperatura començarà a baixar en general. Hi haurà més núvols baixos costaners a primera hora i al vespre, i passaran alguns núvols prims. 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut