Diumenge, més tempestes i menys calor

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest diumenge entrarà una mica més d'aire fred per les capes altes i això farà que les nuvolades de calor agafin més embranzida. A més a més, el vent bufarà del sud i sud-est durant les hores centrals del dia amb alguns cops forts per la meitat sud.

Paisatge des de Llívia (Toni Lora)

Més tempestes de tarda

El matí encara l'esperem força assolellat arreu, perfecte per gaudir de les activitats que vulgueu programar a l'aire lliure. Potser s'acumulen alguns núvols baixos matinals en punts de la meitat sud del litoral. Però a partir del migdia notarem canvis, en forma de nuvolades d'evolució al Pirineu, Prepirineu i prelitoral, i també per l'arribada de núvols per l'extrem sud, associats a l'activitat tempestuosa de la zona del Sistema Ibèric.

Com ja hem esmentat, aquestes nuvolades creixeran amb més força que no pas en dies passats, i derivaran en ruixats i tempestes localment inteses al llarg de l'eix del Pirineu i Prepirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja en aquest sector. No descartem que algun xàfec arribi cap al massís del Port. Les tempestes deixaran anar alguna calamarsada.

Més marinada, menys calor al migdia

Pel que fa a les temperatures, el més destacat serà el descens de la diürna, sobretot a la façana litoral i prelitoral. Cap a ponent, tindrem valors molt semblants als de dissabte, al voltant dels 32-33 ºC. En canvi, en una gran part de l'est del país baixarem per sota dels 30 ºC. Tot això després d'un dissabte que va batre 5 nous rècords de temperatura per al mes de maig.

 

I dilluns...

Esperem una nova tongada de ruixats a partir del migdia per l'extrem nord. La temperatura màxima tornarà a recuperar-se en una gran part del prelitoral.  

 

ARXIVAT A:
El temps
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut