Els núvols i les tempestes van a més

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest diumenge, el temps es complica. El motor de nuvolositat que és la baixa tèrmica del centre peninsular tindrà el reforç de més aire fred per les capes altes atmosfèriques. Veurem més nuvolositat en trànsit, més tempestes i més fortes. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja.

Nuvolades al port d'Àger (Ramon Baylina)

Núvols en augment

Encara hem tingut unes hores de sol durant el matí en general, tot i que ja hem vist com s'han acostat els primers núvols alts i mitjans i, fins i tot, els primers ruixats cap al nord-oest.

Però serà a partir del migdia quan n'arribaran més, de tipus alt i mitjà, i també quan creixeran nuvolades potents. D'aquesta manera, l'aspecte del cel canviarà radicalment. Les tempestes començaran al Pirineu i al Prepirineu, però després també arribaran cap als Ports i, sobretot cap al final del dia, a qualsevol punt del terç oest de Catalunya. Durant la matinada, aquesta possibilitat de ruixats ja afectarà la resta del país, tot i que amb un caràcter dispers. Compte amb la possibilitat de pedra i calamarsa.

Calor en pausa

Registrarem petites pujades o baixades de la temperatura, però no hi haurà cap daltabaix respecte els valors de dissabte. Per tant, continuarà la calor i la xafogor típiques d'aquesta època de l'any. De moment, cap onada de calor a la vista a mitjà termini. Màximes limitades als 34 o 36 ºC.

I dilluns...

Vindrem d'una matinada de ruixats dispersos, i després d'unes hores de pausa tornarem a veure tempestes, sempre més probables a la meitat oest i al centre de Catalunya. Està activat l'avís per intensitat de pluja.
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut