Tarda de vent i d'ambient suau o càlid

Alberto AlcántaraActualitzat

Les condicions meteorològiques no canvien gaire aquest diumenge. Continuem sota els efectes d'una dorsal anticiclònica en disposició per enviar vent. El Servei Meteorològic de Catalunya manté actius els avisos per aquest motiu. El matís és que aquest vent arriba més reescalfat.

Vent i sol

El vent de mestral s'ha notat en molts indrets del país, tret de les comarques del nord de Barcelona i gran part de les de Girona. Hem tingut cops molt forts. Durant la tarda tendirà a afluixar una mica.

La ventada escombra núvols alts i mitjans matinals i deixarà un cel assolellat o enteranyinat en general. L'excepció notable és i serà el vessant nord del Pirineu, on continuarà el cel tapat i la precipitació, amb tendència a afluixar una mica durant la tarda. La cota de neu se situarà al voltant dels 2.100 metres. Es preveuen fins a 40 centímetres de neu nova en cotes superiors als 2.200 metres (fins a 40 cm de neu nova).

Brusca pujada de les temperatures

L'augment de la temperatura serà molt significatiu, notable ja en les temperatures de primera hora. Les glaçades pràcticament han desaparegut i el salt en la temperatura mínima ha estat de 4 a 10 ºC, puntualment més. A migdia farà caloreta, amb extrems per sobre dels 20 ºC, possibles registres de 23 o 24 ºC i ascensos de 3 a 7 ºC en general. La temperatura es mantindrà cap al Pirineu.

I dilluns...

El vent no desapareixerà, però perdrà força, les temperatures baixaran una mica i el cel continuarà poc ennuvolat en general.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut