Tarda de diumenge de tempestes localment intenses

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest diumenge arriba un canvi de temps més contundent, no perquè hagi de deixar grans pluges, però sí que pot deixar ruixats a moltes comarques, i alguns localment intensos i amb tempesta. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja. A més a més, al final del dia entraran amb força el cerç i la tramuntana.

Sortida del sol ennuvolada a l'Escala (Lluís Roura)

Tempestes

Ha començat a ploure de manera minsa i molt dispersa durant el matí. La precipitació, en aquest cas, ha arribat per l'oest de Catalunya i per les Terres de l'Ebre i ha avançat en direcció al vessant sud del Pirineu i al Camp de Tarragona, però en qualsevol cas parlem d'alguns xàfecs poc significatius. A la resta del territori hem vist algunes estones de sol, sobretot cap a Girona, i molts núvols baixos a punts de la costa, del prelitoral i de la Catalunya central.

 


A partir del migdia entrarà la part activa de la pertorbació i, amb el pas de les hores, els ruixats i les tempestes aniran descarregant, localment amb intensitat, repartiran algunes calamarsades o pedregades i deixaran quantitats més abundants al terç nord i punts d'interior del nord-est. La cota de neu anirà baixant al llarg de la tarda fins a situar-se al voltant dels 1.100 metres. Al final del dia i durant la matinada, les precipitacions estaran focalitzades al nord-est i cap a la costa central.

Aquí teniu una modelització de com pot evolucionar la pluja i el vent al llarg de diumenge i dilluns:

 


Temperatura diürna més alta en general

La temperatura mínima es donarà al final del dia al Pirineu. A primera hora no notarem gaires canvis en conjunt. Les temperatures diürnes pujaran al litoral, prelitoral i punts del centre i oest de Catalunya. En canvi, tendirà a baixar cap al Pirineu i Prepirineu occidental. Tindrem valors de fins a 20 o 21 ºC, els més alts cap a les Terres de l'Ebre i el prelitoral. Trobareu tots els valors de la temperatura en el visor de Meteodades del portal del temps.

I dilluns...

La precipitació més forta es retirarà al llarg de la matinada per la costa i el prelitoral central i nord. El matí serà de pausa, però a la tarda es generaran nous ruixats en punts del sud de la Costa Brava i al nord del litoral i prelitoral central, alimentats pel rebuf del mestral i la tramuntana.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut