Tarda de núvols, clarianes i poca pluja

Alberto AlcántaraActualitzat

Pocs canvis previstos per al temps de diumenge, que seguirà marcat per un cel molt variable. Continuarem amb un temps marcat per sistemes frontals que relliscaran per França i deixaran un cel variable, però molt poca pluja a casa nostra. Tot i això, els últims mapes del temps indiquen la possibilitat de més ruixats dels previstos inicialment.

Ivars d'Urgell (Xavier Coll)

Núvols i clarianes

La dinàmica del dia serà similar a la de dissabte, amb presència de núvols en trànsit que portaran una sortida i una posta de sol acolorides, o fenòmens òptics com halos o parhelis, i també la formació de núvols de vent. A estones, la sensació serà de sol en molts indrets, però també de cel enterbolit o emblanquinat en d'altres.


En qualsevol cas, el cel estarà més tapat al terç nord i també al prelitoral. A la tarda plourà una mica al llarg de l'eix del Pirineu i en punts del prepirineu, i fins i tot també es podran reactivar alguns ruixats minsos cap al prelitoral central o en punts del nord-est, on hi haurà convergència de vent.

Precisament el vent també serà un factor detacat per l'oest i pel prelitoral, on el vent de ponent o del sud-oest deixarà alguns cops forts.

Calor

La temperatura de primera hora ha estat més alta que la de dissabte, de l'ordre de 4 ºC en molts indrets, puntualment molt més al centre, a l'extrem sud de Catalunya i en punts del Pirineu.

Al migdia, les màximes també pujaran en general, a causa d'aquests vents de ponent i sud-oest, sobretot en punts de la costa sud o del centre del país. En canvi, cap a l'interior de les comarques gironines baixaran una mica. Podeu seguir l'evolució de les dades del temps actual al visor Meteodades del portal del temps.

I dilluns...

Davallada de la temperatura, la mínima cap a l'oest i la màxima sobretot cap a la costa i al prelitoral. El risc de pluja s'estendrà del Pirineu al quadrant nord-est, però esperem poca aigua.
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut