Diumenge de cel canviant, calor i més vent

Alberto AlcántaraActualitzat

El temps continuarà una mica indefinit aquest diumenge, sense cap pertorbació important, però amb una mica més d'aire fred per les capes altes i un vent del sud que s'accelerarà i deixarà algun cop fort, sobretot a la Costa Brava.

Pocs núvols al Cadí (Ferran Gil)

Cel canviant

Serà un dia de cel variable, amb un mica de tot. Una jornada més, estarem pendents de l'acumulació de possibles bancs de núvols baixos, que poden tocar la costa localment a estones. A més a més, seguiran arribant bandes de núvols des de l'oest, a estones més aviat prims, però a estones una mica més gruixuts, sobretot durant la primera part del dia. Fins i tot, no es descarta que deixin algun ruixat matinal per l'oest, molt fugaç i minso, en qualsevol cas.

Per últim, també tindrem núvols d'evolució en punts de muntanya, que es desenvoluparan a partir del migdia i derivaran en alguns ruixats minsos cap a l'oest del Pirineu. A última hora, una nova tongada de núvols entrarà per l'oest, probablement acompanyada d'alguna gotellada pel quadrant nord-oest.

Calor

La calor serà semblant a la de dissabte en general, de manera que poden repetir-se valors al voltant dels 33 ºC per ponent. La novetat és que el vent del sud reescalfat també pot disparar la temperatura cap a l'Alt Empordà.

 

I dilluns...

Si matineu, podreu arribar a veure l'eclipsi total de Lluna. L'estat del cel serà favorable en una gran part de Catalunya.

De fet, serà un dia amb més sol i amb un repunt de la temperatura cap al prelitoral central i sud.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut