Diumenge culmina un episodi de calor excepcional

Alberto AlcántaraActualitzat

L'últim dia de la setmana serà, també, l'últim d'un episodi de calor sostinguda i anòmala per a un mes de maig. El vent del sud i sud-oest deixarà alguns cops forts durant les hores centrals del dia i reescalfarà la temperatura en algunes zones. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per temperatures màximes extremes.

Cel ras a Lleida (Isa Ramírez)

Culminem l'episodi de calor

L'avís per calor afecta diverses comarques de Ponent i del nord-est, amb pics de calor que poden quedar entre 37 i 39 ºC. També es poden assolir al voltant dels 36-38 ºC en punts del prelitoral o la Catalunya Central. Cap a les Terres de l'Ebre esperem màximes de 33-34 ºC. Estarem pendent de quants rècords de temperatura queden superats. Ahir, en van ser 57.

Podeu seguir l'evolució de les dades del dia amb el visor Meteodades del portal del temps.

 

Núvols en augment

Esperem un matí més aviat assolellat, amb un cel terrós per la pols sahariana en suspensió, però amb possibilitat de nous bancs de boira o núvols baixos que poden fer la guitza en punts de la costa i alguns núvols prims en trànsit.

Amb el pas de les hores, el cel s'anirà enterbolint. La calor, combinada amb l'entrada d'una petita bossa freda per l'oest peninsular, provocarà que es generin nuvolades que viatjaran d'oest a est. Per això, de cara a la tarda s'anirà ennuvolant per l'oest. Fins i tot, no es descarta que pugui entrar alguna gotellada pel terç oest a última hora, més probable cap al vessant sud de l'Alt Pirineu.

I dilluns...

La bombolla d'aire càlid tendirà a retirar-se, i notarem un descens de la temperatura diürna de 4 a 8 ºC a una gran part del país, fins i tot més en alguns casos.

WRF / TVC
Evolució de la Tº prevista per a diumenge a les 15.00 UTC

L'entrada de més aire fred animarà algunes tempestes de tarda, al Pirineu i Prepirineu.
 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut