Diumenge continuarà el sol però començarà a baixar la temperatura

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge encara estarem governats per un potent anticicló centrat al Regne Unit. Mantindrem la influència del vent del nord sobretot al nord de l'Empordà. El mestral anirà perdent intensitat. La temperatura començarà a baixar.

 

No es repetiran les temperatures tan altes d'aquest dissabte, amb 26º a Anglès i a Mieres. A més s'ha batut un rècord absolut  d'amplitud tèrmica, és a dir, la diferència entre la temperatura mínima i la màxima en un mateix dia, concretament a Vilobí d'Onyar, amb 31,0ºC de diferència dia/nit, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (des de que funcionen les estacions automàtiques de la xarxa EMA del Meteocat).

 

 

Riera de Merlès (Narcís Serrat)

Dia assolellat

Acabarem la setmana amb un diumenge assolellat en general, tot i que al final del dia notarem alguns indicis de canvi de temps en forma de noves bandes de núvols que arribaran pel nord i nord-est de Catalunya. De manera independent, també es formaran bancs de núvols baixos, més probables cap a ponent.

El vent de nord bufarà al nord de l'Empordà tot el dia i el mestral afluixarà a les terres de l'Ebre a partir de migdia.

 

 

Temperatura a la baixa

La temperatura encara estarà per sobre de la mitjana, però començarà a baixar, sobretot les màximes cap al nord-est i a la Costa Central. Ja no tindrem màximes de 20-21 ºC i ens quedarem al voltant dels 15-20 ºC a tot estirar, potser amb algun valor de 21 ºC molt puntual cap a l'Ebre. En general estarem entre 10 i 15 ºC a l'interior.

 

La baixada de les màximes serà l'inici d'una nova irrupció d'aire fred. 

I dilluns...

La temperatura continuarà davallant de manera molt evident, de manera que quedarem al voltant dels 7 a 13 ºC en general. Pel que fa a l'estat del cel, la situació encara està oberta.

Es forma una petita pertorbació al Mediterrani, que no està clar en quina posició acabarà i com incidirà exactament a casa nostra. Però sembla clar que serà com un petit motor que anirà generant bandes de núvols i precipitació que entraran per la costa.

Aquí teniu l'evolució prevista per a les pròximes hores segons el model WRF: observeu com es va dibuixant la pertorbació i com va entrant l'aire fred al nivell de 850 hPa en el primer mapa. En el segon podeu veure millor aquesta davallada de la temperatura en aquest nivell equivalent a uns 1.500 metres. En el tercer, veiem com les primeres precipitacions tímides poden arribar dilluns.

 

La cota de neu aniria baixant fins a quedar entre 800 i 500 metres .

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut