Diumenge, calor tòrrida a Ponent amb valors propers als 40 ºC

Tercer episodi de calor de l'any i primer de l'estiu

Néstor GómezActualitzat

La calor torna a enfilar-se ben amunt. Les temperatures se situaran uns sis graus per sobre del que són habituals i alçarà les temperatures màximes a ponent cap a valors extrems. Potser no tocarem els 40 ºC però ens hi acostarem molt. Al Pla de Lleida la temperatura pot assolir valors d'entre 35 i 39 graus. Arriben dies tòrrids per amagar-se durant les hores centrals del dia entre ombres i aire condicionat. Una situació de calor sufocant que es mantindrà fins dimarts. Les nits seran més suaus a la costa, amb més xafogor i mínimes de 22 a 25 graus. A més el cel es veurà entelat per una capa de pols sahariana.

Dia de calor, Suterranya (Josep Esquerra)

Màximes a tocar dels 40 ºC

Tornen a alçar-se les temperatures ben amunt per efecte de l'entrada de vent del sud, procedent del nord d'Àfrica. Una massa d'aire molt càlida i carregada de pols en suspensió que provocarà que el cel tingui aspecte terròs a primera i a darrera hora del dia. Deixem enrere el cel tan blau que ens ha acompanyat durant gran part de la setmana.

Les temperatures màximes es mouran al pla de Lleida entre els 37 i els 39 ºC, seran els valors més extrems a Catalunya durant aquesta jornada. A la resta del país es mouran entre els 30 i els 35 ºC.

Petit moviment en l'estat del cel i tronades de nit

Temps assolellat amb teranyines de núvols alts a partir del migdia. A la tarda, apareixeran núvols a l'oest del país i descarregaran alguns ruixats al Pirineu més occidental al final de la tarda o vespre al pla de Lleida, especialment cap a la nit i mitjanit. No es descarten ruixats a altres punts de l'interior entrada la nit. Alguna tronada pot ser de moderada intensitat i donar calamarsades.

I el temps per a la nova setmana...

Persistirà la calor intensa fins dimarts, després afluixarà però no desapareixerà. Tornaran els ruixats de tarda al Pirineu.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut