Tarda amb restes d'inestabilitat cap a l'est i al Pirineu

La borrasca marxa i avui en afectarà la seva part posterior. Els ruixats seran irregulars i poc abundants, i la cota de neu anirà pujant.

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge, la pertorbació responsable de les últimes nevades s'endinsarà cap al Mediterrani. Al final del dia, el nucli principal quedarà situat sobre Còrsega. El moviment farà entrar vents que evolucionaran de gregal, tramuntana i mestral. L'aire fred de les capes altes també anirà de retirada, però no farà net.

Pendents del vent

Un cop més, l'evolució del vent serà clau per a la distribució de les precipitacions. Al matí bufarà de nord i nord-est, amb intensitat moderada i cops forts al Pirineu, comarques de Barcelona i tram final de l'Ebre. De cara a la tarda bufarà més de nord al Pirineu i l'Empordà. De cara al vespre, mestral i tramuntana s'intensificaran de manera considerable als dos extrems del país. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per vent i mala mar.

Ruixats residuals i nevada al vessant nord

Venim d'una matinada i un matí de ruixats poc abundants en general, localitzats al Pirineu i a l'est de Catalunya. Només a punts del nord de Barcelona i est de Girona, els xàfecs han deixat acumulacions d'entre 15 i 20 mm. La cota de neu s'ha situat al voltant dels 700 metres.

Durant la primera la tarda, la inestabilitat en forma de ruixats seguirà concentrada a la meitat est del país, des de les comarques tarragonines fins a l'Empordà, i des de la costa fins a punts de la Catalunya Central. Els ruixats més abundants es donaran a l'extrem nord-est. La cota de neu anirà pujant cap als 1.000 metres, baixant per sota només puntualment en moments de ruixats.

Al mateix temps, la anirà fent al vessant nord del Pirineu. L'avís per neu està vigent, per acumulacions de més de 5 cm. per sobre de 700 metres. A la nit, la nevada hi pot persistir. 

Les temperatures diürnes tendiran a recuperar-se en conjunt, de manera més clara a punts de l'oest i el sud del país. Baixaran o es quedaran igual al vessant nord del Pirineu i a punts de l'Empordà. Els valors més alts estaran situats sobre els 13 o 14ºC.

I dilluns...

Gairebé tot el protagonisme pel vent. Tramuntana i mestral bufaran amb molta intensitat als dos extrems del país. Continuarà nevant al vessant nord.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut