Tarda amb més sol, mestral i tramuntana

Acabem la setmana amb una configuració de mestral i tramuntana, i amb un matí fresc o fred

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge serà un dia de cel blau a molts indrets: ambient matinal més fred i aire més net. El mestral i la tramuntana són els fenòmens dominants als dos extrems del país, amb cops forts o puntualment molt forts als cims del Pirineu, a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre. En aquest cas, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per vent.

Més sol que no pas núvols

La tarda serà assolellat en conjunt, amb alguns matisos. D'una banda, quedarà un cel tapat a la Vall d'Aran, on anirà plovent de manera esporàdica, amb una cota de neu que anirà pujant cap als 2.400 metres. També esperem algunes nuvolades d'evolució cap al nord-est, i es poden formar alguns núvols de vent al vessant sud del Pirineu.

Refrescada matinal

El més destacat del dia serà la davallada de la temperatura de primera hora. Ens hem llevat amb valors 3 o 5 ºC més baixos a molts indrets, però també hem tingut baixades superiors, de fins a 10 ºC. Les temperatures tropicals han quedat esborrades del mapa, substituïdes per la fresca o el fred. En canvi, la màxima tendirà a recuperar-se una mica, amb l'ajuda del sol, i també del mestral en el cas de la costa Daurada. Per compensar, baixarà la xafogor.

I per la Diada...

Serà un dia força estable i assolellat en general, però amb vent reescalfat que farà pujar la temperatura mínima i la màxima. Tindrem un migdia càlid, tret del Pirineu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut