Tornen les tempestes de tarda

Alberto AlcántaraActualitzat

El cap de setmana continuarà amb la tònica de tempestes de tarda. Les baixes pressions relatives a la superfície i l'aire fred en les capes altes seran els elements que propiciaran les nuvolades.

Nuvolades de tarda

El matí serà de grans clarianes, però no hem tingut un cel serè arreu. hi ha hagut núvols baixos cap a ponent i el sud, a banda de punts del Pirineu. S'han anat desfent, però a partir del migdia ha començat la dinàmica de núvols d'evolució i els primers ruixats cap al Pirineu, i també algun a la Serralada Prelitoral.

Però serà a la tarda, amb la calor de les hores centrals del dia, quan les nuvolades assoliran la màxima expressió. Hi haurà ruixats localment forts, acompanyats de tempesta i possibles calamarsades. Seran més probables al Pirineu, al Prepirineu, al nord de la Catalunya Central i també a la zona del prelitoral central i la Serralada Transversal. La cota de neu voltarà els 2.500 metres. També arribaran alguns xàfecs, cap al prelitoral sud. La costa quedarà al marge de la pluja.

Temperatures amb lleugers canvis

No notarem un canvi significatiu en la temperatura. A primera hora hem tingut valors una mica més alts per l'oest i més baixos a la meitat est. Al migdia, la màxima puja una mica en general. L'ambient serà força suau, amb extrems de 27º i amb molts valors situats entre els 22 i els 26º.

I diumenge...

Serà un altre dia per tenir el paraigua a mà i fer-lo servir en algun moment del dia. Els ruixats estaran presents ja des del migdia, i de nou tindrem fenòmens intensos.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut