Dissabte, sol, núvols, possible boira costanera i calor disparada cap als 33 ºC

Alberto AlcántaraActualitzat

Encetem el cap de setmana amb vent del sud, que s'animarà una mica durant la tarda a les Terres de l'Ebre, Ponent i en punts del prelitoral i del litoral central i nord. Dissabte serà un dia molt calorós, però no tindrem un temps estable del tot.

Cel enterbolit a Arenys de Mar (Josep Corney)

Sol i núvols

Tot i que tindrem grans clarianes i sensació dominant de sol, en molts casos no veurem un cel serè. Passaran bandes de núvols prims que deixaran un cel enteranyinat o enterbolit a estones, al llarg del dia. A banda, durant el matí esperem alguns núvols baixos o bancs de boira al litoral, més probables cap al sud.

La tarda estarà marcada per més núvols, sobretot per nuvolades de calor que derivaran en alguns xàfecs o tempestes aïllades, més probables a l'Alt Pirineu. Els núvols que arribin des de l'oest durant la segona part de la tarda també seran una mica més compactes. Tot i que pensem que el gruix de les tempestes es quedaran a l'Aragó, no es pot descartar que entri a última hora o durant la matinada alguna gotellada per ponent o cap als Ports. Al final del dia, els núvols baixos tornaran al litoral, sobretot cap a la meitat nord.

Temperatures en ascens

Tindrem un dia calorós, amb valors més alts que els de divendres, tant a primera hora com al migdia en general. Les màximes pujaran cap als 33 o 34 ºC cap a ponent i entre 27 i 30 ºC en general. Cap al litoral sud la temperatura es mantindrà.

 

I diumenge...

El vent de sud s'intensificarà una mica més. Veurem alguns núvols i bancs de boira, i tornaran a formar-se alguns xàfecs a la tarda.
 

Vent previst per a diumenge a les 14.00 UTC(WRF / TV3)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut