Dissabte no deixarem de banda el paraigua

Alberto AlcántaraActualitzat

El temps insegur es mantindrà durant el cap de setmana amb una potent bossa d'aire fred de -25ºC a les capes altes i mitjanes de l'atmosfera, en trànsit per la vertical de Catalunya entre avui i demà.

Ruixats

El dia començarà amb sol cap al sud de Catalunya, i més núvols residuals a tot el terç nord i nord-est. De fet, entre la matinada i el matí continuarà l'alt risc de pluja o neu al vessant nord del Pirineu, i al quadrant nord-est. La cota de neu se situarà al voltant dels 1.600 metres. Al llarg del matí es reactivaran nous ruixats i s'obrirà la porta a una tarda de xàfecs i tempestes localment intensos i abundants. El nord del Berguedà, el Ripollès o la Garrotxa seran els indrets on més plourà, però també s'escaparan xàfecs a la Catalunya Central. Avançada la tarda no es descarta que també piguin tornar a arribar a la façana central de la costa i el prelitoral, a banda de les comarques de Girona.

Més amplitud tèrmica

Augmentarà el contrast de temperatura entre el dia i la nit: les mínimes baixaran i les temperatures diürnes seran una mica més altes en general, tot i que quedaran frenades pels núvols. A les Terres de l'Ebre i a ponent es podrà superar els 20 o 21ºC.

I diumenge...

El temps continuarà molt insegur, amb risc de ruixats irregulars i transitoris, sobretot al terç nord de Catalunya i a partir de migdia. La temperatura pujarà una mica més amb un matí de grans clarianes.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut