Tarda mig ennuvolada i menys freda

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest dissabte, Catalunya estarà en terra de ningú des del punt de vista meteorològic: l'anticicló atlàntic encara estarà lluny, i la bossa d'aire fred del Mediterrani tindrà molta més influència cap a les illes Balears. Amb aquesta situació indefinida, tindrem una mica de tot.

Alguns ruixats

El dia es veurà força apagat, si més no durant moltes estones. Durant el matí, els núvols han tapat o enterbolit el cel, sobretot cap a la façana litoral, el prelitoral, el Pirineu oriental i la Catalunya Central, i s'han vist més trencats cap al nord-oest. Tot i això, no s'han registrat més que algunes dècimes de pluja en punts molt dispersos.


A la tarda s'obriran clarianes, cap a ponent, punts de l'Ebre i del Camp de Tarragona, però en canvi sí que es preveu una mica més de moviment, en forma d'alguns ruixats poc abundants, més probables cap al Pirineu i Prepirineu, tot i que no se'n descarten de més dispersos cap a la serralada Transversal o al prelitoral. La cota de neu se situarà al voltant dels 1.700 metres. Al final del dia també s'obriran clarianes cap a les comarques de Girona.

Recordeu que aquesta pròxima nit és la del canvi d'hora a l'horari d'estiu. Els rellotges s'han d'avançar una hora.
 

Menys fred

De moment, el fred ha continuat minvant a primera hora. Les glaçades han perdut molt terreny i intensitat. A primera hora, s'han registrat temperatures entre 3 i 7 ºC més altes que ahir.

 

Al migdia, la temperatura també pujarà, tot i que ho farà de manera poc important en general, a causa de l'ambient tapat. Algunes màximes s'enfilaran cap als 18 o 19 ºC.

I diumenge...

Tindrem més estones de sol, però es repetiran alguns ruixats de tarda. A més a més, s'anirà tapant al vessant nord del Pirineu, on acabarà nevant. La cota començarà a 1.600 metres, però a mitjanit nevarà cap als 1.000 metres.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut