Dissabte, dia de xàfecs intensos i algunes estones de sol

Dia molt insegur en què la pluja pot arribar a totes les comarques del país al llarg del dia

Nestor GomezActualitzat

Tenim tots els ingredients per tenir un dissabte ben insegur, que no vol dir que sigui un dia passat per aigua totes les hores del dia, però sí que els núvols que passin seran amenaçadors en tot moment. Durant aquesta jornada un sistema frontal travessarà el país, d'oest a est, i deixarà ruixats i tempestes.

s
Cortina de pluja a Santa Coloma de Farners (Salvador Vilabrú)

Dia de ruixats i xàfecs

Els ruixats ens han visitat cada dia d'aquesta setmana i aquest dissabte no serà diferent. Si bé la matinada serà tranquil·la i serena, a primera hora del matí ja hi haurà ruixats i alguna tempesta entre el Camp de Tarragona i el Maresme. Unes precipitacions que aniran a més durant el matí, a la vegada que s'endinsaran cap a la Catalunya Central i l'altiplà de la Segarra. A partir del migdia, les pluges s'estendran per tot el país, amb unes línies de núvols que travessaran el país d'oest a est. S'esperen que siguin intenses durant la tarda al massís del Port, a les muntanyes de Prades, a la Costa Daurada i al Prepirineu del Solsonès i el Berguedà. Les tempestes i els ruixats marxaran cap al tard mar endins, per deixar la matinada següent molt més tranquil·la.

Descens de les temperatures

La situació de precipitacions i de núvols, juntament amb més aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera, afavorirà un clar descens de les temperatures màximes. Abandonarem les cotes dels 30 ºC i tot el país tindrà màximes inferiors a aquest valor. De fet, els valors més elevats del dia es mouran entre els 26 i els 28 ºC.

I diumenge...

Canvi de temps. Tornarà el sol, que dominarà arreu del país, amb bancs de boira matinals a l'interior i amb ruixats, només a la tarda, al Pirineu oriental.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut