Tarda d'estiuet i cel més enteranyinat

Dissabte és el dia més tranquil d'aquest cap de setmana llarg. L'augment de núvols prims i l'ambient càlid al migdia són els aspectes a destacar.

Alberto AlcántaraActualitzat

L'exhuracà "Joaquín" arriba al nord-oest peninsular convertit en una borrasca comuna que enviarà diversos fronts de núvols cap a l'interior peninsular. A Catalunya aquests núvols no seran gaire importants aquest dissabte.

Predomini del sol

El sol ha estat el dominador durant el matí, malgrat la presència d'alguns núvols baixos i boires matinals a punts de l'est i el sud del país, i també dels núvols prims que han anat arribant per l'oest.

A la tarda, creixeran algunes nuvolades a punts de muntanya del nord-est i prelitoral, sense conseqüències, mentre que es mantindrà el flux de núvols alts que avançaran d'oest a est. I de cara a la nit, la proximitat d'una línia d'inestabilitat es farà notar amb l'arribada de nous núvols prims per ponent. També augmentaran els núvols baixos a la costa Daurada.

Ambient d'estiuet

Es mantindrà el contrast tèrmic marcat, amb un matí fred o fresc a moltes comarques. Les temperatures de primera hora han estat similars o un pèl més altes que les de divendres a bona part de l'oest i el centre de Catalunya. En canvi, han baixat cap al nord-est. Les màximes també pujaran una mica en general, i el migdia serà d'ambient molt suau, fins i tot una mica calorós, amb màximes de fins a 26 o 27º C.

Pel que fa al vent, ha bufat una mica de tramuntana de matinada a l'Empordà, però tendeix a afluixar. De cara a la tarda s'imposaran els vents del sud i sud-oest.

I per als pròxims dies...

La influència del "Joaquín" anirà en augment. Diumenge arribaran una línia d'inestabilitat i un sistema frontal a última hora. Hi haurà més núvols i cauran quatre gotes. Dilluns, arribada de més aire fred i formació de ruixats i tempestes de tarda.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut