Tarda de sol i restes de boira

Alberto AlcántaraActualitzat

L'anticicló continuarà governant el temps del pont, sense deixar gaire espai per a les novetats. La boira i el vent són els factors més destacats del dia. El mestral, la tramuntana i el vent de nord al Pirineu han bufat amb cops forts o molt forts fins al migdia, però minvarà de cara a la tarda. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha desactivat els avisos per vent i per l'estat de la mar.

Sol, boira i vent

El risc de precipitació ha desaparegut, després d'algunes gotes o volves de neu que han caigut de matinada cap al nord. El registre més important ha arribat a 2 mm a Lac Redon, a la Vall d'Aran.

El matí ha sigut molt estable en general, amb grans clarianes, però també amb alguns matisos: novament amb boira, sobretot a la Catalunya Central. A banda, també hem tingut núvols cap a la Vall d'Aran i en punts de la costa de llevant. Al llarg del matí han anat desapareixent. La boira ha persistit més estona. Al migdia encara quedaven alguns sectors emboirats o amb bancs de núvols baixos. Finalment, també hem vist algunes bandes de núvols prims en trànsit.

A la tarda esperem un cel blau en general, malgrat que quedaran restes de núvols baixos a punts del nord de la Catalunya Central o l'interior del nord-est. També poden arribar alguns núvols prims molt esporàdics.

Temperatura més baixa

Les mínimes han pujat de 3 a 6 ºC en punts ventosos al sud de Lleida, Terres de l'Ebre i l'Alt Empordà, i una mica menys en punts amb cel ennuvolat a la façana oriental. La màxima només pujarà en casos on la boira persistent de divendres s'hagi aixecat: cap a ponent i a zones de la Catalunya Central. A la resta, seran semblants o una mica més baixes. El descens es notarà més al Pirineu, el Prepirineu i l'interior de les Terres de l'Ebre.

I diumenge...

Mantindrem un temps anticiclònic, amb barreja de boira, núvols poc importants i grans clarianes. La temperatura pujarà i farà més vent a partir del migdia. L'SMC manté activat l'avís per vent.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut