Tarda de tronades i calor de baixa a l'interior

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte és un dia amb condicions adients per a la formació de fortes tempestes. Venim d'un divendres molt càlid i augmenta la nuvolositat per les capes altes atmosfèriques, amb una petita bossa d'aire fred que travessa el Pirineu de sud a nord. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja, i també el de vent, per la injecció de vent de l'est i el sud-est. Hi hauran alguns cops forts a cotes altes del Pirineu i al prelitoral de Tarragona.

Ruixats i tempestes

La nuvolositat ha estat present ja des del matí, acompanyada d'alguns ruixats febles i poc abundants en conjunt, però amb llamps i trons, i també amb gotellades de fang. Els ruixats han avançat més cap al nord-est del que estava previst inicialment. També hem tingut alguna tempesta localment intensa, tot i que molt fugaç, amb calamarsa.

El risc de tempesta augmentarà a la tarda, especialment cap a la Terra Alta, el prelitoral sud o el Pirineu occidental. També arribaran a ponent. Serà la part més activa de la pertorbació, la que pot portar les tempestes més intenses i abundants. En canvi, s'obriran més clarianes transitòries a punts del quadrant nord-est. A última hora augmentaran els núvols baixos a la façana litoral.

Descens de les temperatures

La calor diürna no desapareixerà, però no serà tan extrema. Com a contrapartida, les mínimes han pujat més: la matinada de divendres a dissabte ha tornat a ser tropical a moltíssims indrets. Les temperatures de migdia seran més baixes a gran part de l'interior, sobretot a les comarques de ponent i al Pirineu. Passarem dels 37-38º C als 32-33º C. A la costa es mantindrà la forta xafogor. No notarem gaire el canvi.

I diumenge...

No acabarà de fer net, i el risc de ruixats continuarà present al terç nord del país. La matinada serà força menys càlida per l'oest. Les màximes pujaran a la costa i el prelitoral sud.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut