Tarda de temps insegur, amb nous ruixats

Alberto AlcántaraActualitzat

El cap de setmana començarà amb inestabilitat, a causa de l'aire fred que tornarà a acostar-se per l'oest de Catalunya i alimentarà noves tempestes. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja. A més a més, també tindrem alguns cops de vent forts o molt forts, sobretot al prelitoral i als cims del Pirineu.

Cumulonimbus arcus a Golmés (Edgar Aldana)

Ruixats de tarda

Al llarg del dia aniran arribant núvols que avançaran de sud a nord i deixaran el cel força carregat, si més no a estones. Durant el matí han caigut alguns ruixats dispersos, sempre més significatius per l'oest.

 

Però serà a la tarda quan l'activitat de les tempestes anirà a més, sempre amb més probabilitat al terç oest i, sobretot, cap al Pallars, l'Alta Ribagorça i la Vall d'Aran. En aquesta fase del dia veurem els xàfecs i les tempestes més intensos, amb possibilitat de calamarsades o pedregades, i també amb pluja bruta de fang.

Temperatura amb pocs canvis

Amb el cel ennuvolat, hem tingut unes temperatures de primera hora una mica més altes. Les màximes arribaran al voltant dels 32 ºC cap a Ponent i en punts de l'Ebre, i quedaran entre els 27 i els 30 ºC en general. Podeu consultar les dades del temps actual al visor MeteodadesTV3:

 

I diumenge...

Encara es preveuen alguns ruixats durant la matinada i el matí, amb algunes tempestes, sobretot pel nord-oest. Després s'obrirà una finestra de temps més estable, amb risc de noves nuvolades de tarda, però ja amb menys pluja.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut