Dissabte de temps encara insegur

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte encara arrossegarem una situació força imprecisa, marcada per l'allunyament de la DANA del mar Balear i per l'arribada d'un solc d'aire fred en alçada per l'oest de Catalunya, que continuarà alimentant alguns ruixats localment intensos. Tot i que la bossa d'aire fred s'anirà allunyant, la seva proximitat implica un grau d'incertesa elevat i uns mapes del temps amb pronòstics molt diferents.

Gotes d'aigua a Olèrdola (Fran Lorenzo)

Núvols abundants

Venim d'una matinada que ha deixat pluja significativa cap al litoral i prelitoral nord, des del nord del Maresme fins al Baix Empordà, i també a punts de la Costa Daurada.

El dia estarà marcat per la nuvolositat abundant en general, i veurem molt poc el sol, sobretot durant el matí. La pluja es mantindrà unes hores cap al quadrant nord-est, sobretot cap a l'est de les comarques gironines. A la resta, el matí rúfol pot deixar alguna precipitació dispersa, més probable a primera hora cap al prelitoral o litoral central i sud.

A partir del migdia s'obriran algunes clarianes, sobretot per l'oest i pel sud, però això ajudarà al creixement de noves nuvolades. Es desenvoluparan més ruixats, en aquest cas més probables cap al prelitoral sud i el Pirineu i Prepirineu occidental. Cap al vespre, aquestes tempestes del nord-oest poden avançar cap a la Catalunya Central. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja. En canvi, la possibilitat de precipitació minvarà cap la Costa Central i la Costa Brava.

Temperatura diürna a la baixa

La temperatura de primera hora ha canviat poc en conjunt, amb petites pujades o baixades. Només ha quedat 3 o 4 ºC més alta cap al nord-est i en punts del Pirineu, on ha estat molt tapat. La temperatura màxima baixarà en una gran part de l'interior, de l'ordre de 2 a 4 ºC en general. En canvi, els valors diürns poden pujar lleugerament al centre i cap al nord-est del país.

I diumenge...

El temps serà una mica més estable. Veurem més el sol durant el matí, tot i que també quedaran força núvols baixos i boires en punts d'interior. A la tarda es regeneraran nous xàfecs, més localitzats al Pirineu i, probablement, al prelitoral. La temperatura diürna es mantindrà o pujarà.

 

ARXIVAT A:
El temps
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut