Dissabte de tempestes fortes i baixada de la temperatura

Alberto AlcántaraActualitzat

El cap de setmana comença amb un dia complicat. No plourà durant tot el dia i a tot arreu, però sí que esperem tempestes i xàfecs localment intensos durant totes les franges del dia. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja.

Ruixats a la Cerdanya (Xavier Valiente/arxiu)

Dia de ruixats i tempestes

Al matí hi haurà núvols abundants al sud i l'oest, mentre que s'obriran clarianes cap al litoral nord-est. La pluja ha enllaçat la tarda i el vespre de divendres amb la matinada de dissabte, i ha començat localitzada sobre el Pirineu, el Prepirineu i les Terres de l'Ebre. Amb el pas de les hores, al llarg del matí, també poden aparèixer més ruixats al Camp de Tarragona o la Catalunya Central.
 

A partir del migdia es desenvoluparan més nuvolades, i n'entraran de noves per l'oest. Els ruixats podran caure en qualsevol punt de l'interior i el terç sud al llarg de la tarda, i durant la nit i la matinada es desplaçaran cap a la costa central i el nord-est, incloent-hi la Costa Brava. Les tempestes es retiraran de matinada, precisament pel nord de la Costa Central i la Costa Brava. Compte, perquè les precipitacions seran localment intenses i abundants, acompanyades de tempestes i amb possibles pedregades o calamarsades. Ahir a la tarda ja en vam tenir un primer tast.

 

Pel que fa al vent, destaquem que s'enfortiran la tramuntana i el vent de ponent i mestral cap al vespre. Aquí teniu l'evolució prevista de la pluja i el vent per a dissabte.

Davallada de la temperatura

La baixada de la temperatura s'ha notat a primera hora en alguns punts del terç oest i al Pirineu, però encara trigarà una mica a arribar en molts punts del centre de Catalunya, de la costa i del prelitoral. Les temperatures màximes seran notablement més baixes a la meitat oest del país. De nou, cap a la Costa Central i la Costa Brava, no es notarà l'ambient més fresc, si més no fins a la matinada.

Evolució de la temperatura prevista per a dissabte a les 14.00 UTC (WRF / TVC)

I diumenge...

Com hem comentat, tindrem ruixats de matinada, que s'aniran retirant per la costa, però encara es poden mantenir a primera hora del dia. Cap al migdia tornaran al Pirineu, al Prepirineu oriental, en punts del quadrant nord-est i, fins i tot, cap al Port. La temperatura de primera hora serà més baixa arreu, mentre que la màxima pujarà a la costa i el prelitoral sud.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut