Dissabte de sol, vent i una mica més de neu cap a la Vall d'Aran

Alberto AlcántaraActualitzat

La notícia de dissabte és l'arribada de la primavera astronòmica. El petit enrenou meteorològic de les últimes hores, amb els ruixats i les nevades, desapareixerà en favor d'una situació de vent de nord. La ventada es notarà a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre fins al migdia, i al litoral central i nord a la tarda. També tindrem cops forts als cims del Pirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per vent i onatge.

Núvols de vent a la Cerdanya (Andreu Martín)

Més sol

El dia ha començat assolellat en general, amb restes de núvols en retirada pel terç sud. L'excepció és el vessant nord del Pirineu, on el vent de nord acumular nuvolositat. Hi nevarà de manera intermitent. Destaquem que a les 10 hores i 37 minuts ha començat la primavera astronòmica.

 

A partir del migdia, i amb l'escalfor del sol, creixeran núvols d'evolució, al llarg dels eixos del prelitoral i el Prepirineu. En principi, no haurien de derivar en ruixats, però faran que el cel es vegi més variable en aquests sectors. A la resta farà més sol, de nou amb l'excepció del cel tapat cap a la Vall d'Aran.

Temperatura

El dia comença amb una mica més de fred, tot i que el vent no deixarà davallar les mínimes en zones com l'Empordà. Tenim glaçades, febles en general, a molts punts de l'interior. Podeu consultar les dades actuals en el visor del portal del temps.

Al migdia, i amb l'ajuda del sol, tindrem màximes més altes. Amb tot, ens quedarem en valors de 15 o 16 ºC a tot estirar.

I diumenge...

Bufaran el mestral i la tramuntana, i la precipitació es reactivarà al vessant nord del Pirineu i de cara a la tarda, amb una cota de neu d'uns 800 metres.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut