Núvols, clarianes i alguns xàfecs cap al vespre

Alberto AlcántaraActualitzat

El cap de setmana es presenta amb un temps una mica incert, a causa de la depressió aïllada en nivells alts (DANA) que tendirà a desdibuixar-se força per l'interior peninsular.
 

A Catalunya quedarem sota una situació de vent de llevant i aire fred en altura, i encara es mantindrà la presència de núvols i el risc d'alguns xàfecs, però res a veure amb la situació excepcional de les últimes hores cap al sud-est.

 


Núvols i alguns ruixats
 

L'estat del cel serà canviant, perquè encara entraran bandes de núvols des del sud i del mar Mediterrani. Aquestes bandes de núvols avançaran de sud a nord. El gruix d'aquests núvols també va variant, de manera que, a estones, poden deixar quatre gotes, de manera dispersa i transitòria. Però, en general, durant una gran part del dia no tindrem pluja.

La banda de núvols més actius arribaria, de nou des del sud, cap al vespre. En general, deixarà alguns ruixats molt transitoris i dispersos, però localment n'hi haurà d'intensitat més moderada i més abundants. Seran més probables cap a la meitat sud i s'aniran estenent durant la matinada.


Temperatura
 

A primera hora hem tingut valors més alts en general, sobretot cap al Pirineu, les comarques de Girona i Barcelona. Per contra, han baixat cap a l'Ebre. Les màximes poden pujar d'1 a 3 ºC. En tot cas, parlarem de màximes que pujaran molt poc per sobre dels 31 ºC en els casos extrems.


I diumenge...
 

Es mantindrà la tònica de núvols i clarianes, un temps insegur i una mica caòtic. Encara tindrem aire fred per les capes altes, fet que pot afavorir la formació de ruixats dispersos a la tarda. Abans, però, tindrem una línia de ruixats de matinada.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut