Tarda de vent i i fred, amb més núvols al nord-est

Alberto AlcántaraActualitzat

Amb l'anticicló cap a l'oest i una profunda borrasca a la vertical de Còrsega, aquest dissabte tenim una nova situació de vent fort. La precipitació es concentra al Pirineu, però la sensació de fred és generalitzada. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per neu, fred, vent i estat de la mar.

Vent, neu i clarianes

La ventada es deixa sentir als dos extrems de Catalunya, sobretot a l'Empordà, però també bufa en punts del sud de Lleida, la Catalunya Central o el Camp de Tarragona. El vent ha netejat el cel de núvols en general. L'excepció lògica és el vessant nord del Pirineu, on continuarà tapat i nevant, amb torb. Però també han entrat nous núvols alts i mitjans pel nord-est, associats a la pertorbació mediterrània.

Precisament en aquest sector del nord-est s'haurà de seguir l'evolució de cara a la tarda, perquè els núvols es faran més compactes amb el pas de les hores, i no es pot descartar algun ruixat puntual i minso, però amb una cota de neu que encara voltarà els 200 metres o menys, sobretot a l'entorn de l'Empordà. La nevada començarà a remetre a l'Alt Pirineu i l'Aran, mentre que les clarianes dominaran a ponent i a les comarques de Tarragona.

Fred

El fred i la sensació de fred s'han accentuat a primera hora, amb valors més baixos gairebé arreu i glaçades moderades o fortes, i fins i tot algunes de febles que han arribat a tocar el litoral. Al migdia, els valors poden baixar un pèl més respecte als de divendres a l'extrem nord i pujar a la resta. En qualsevol cas, tot Catalunya quedarà per sota dels 10-11 ºC.

I diumenge...

El vent anirà de baixa, els núvols s'esqueixaran, farà molt fred a primera hora i la temperatura diürna pujarà una mica. La glopada hivernal començarà a perdre força dilluns.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut