Tarda de cel gris i pluja

Durant el cap de setmana s'anirà completant el canvi de temps, amb l'arribada de més pluges dissabte a la tarda i més vent i fred per diumenge

Alberto AlcántaraActualitzat

Hem encetat el cap de setmana amb un nou pas endavant del canvi de temps. Dissabte serà un dia ben rúfol. No estarà tot el dia plovent a tot arreu, però necessitarem tenir el paraigua a mà. La davallada tèrmica es notarà a la nit.

Dia gris i pluja

La potent pertorbació atlàntica generarà diverses bandes de núvols que deixaran el cel tapat durant la major part del dia, amb possibilitat d'algunes clarianes molt transitòries. Pel que fa a la pluja, podrà caure a qualsevol punt, però en quantitats pot abundants en general.

Durant la matinada i el matí ha plogut més al vessant sud del Pirineu, mentre que els registres han estat més modestos a la resta del país. No ha plogut a Girona i al Montsià.

A la tarda arribarà un nou front associat a la pertorbació Atlàntica. Es tractarà del front fred, més actiu, que portarà precipitacions més generals. De nou, les pluges més moderades i abundants cauran al Pirineu occidental, en aquest cas també cap al vessant nord, amb una cota de neu que baixarà cap als 1.200 metres al final del dia en aquest sector. A la resta quedarà sobre 1.600 metres. La part on hi haurà menys risc de pluja serà el litoral de Tarragona.

A punt pel fred

Encara trigarem unes hores a notar la davallada tèrmica general. Les mínimes han estat més altes en general, amb presència de molts núvols nocturns i flux de vents del sud. La màxima encara serà relativament suau a molts indrets, sobretot a la zona litoral i prelitoral, i específicament a punts de Girona, on els valors pujaran sobre els 22 o 23º C. La matinada de diumenge marcarà l'inici del cop de fred.

I diumenge...

Encetarem amb un matí d'hivern, amb temperatures clarament més baixes i amb un vent de nord i nord-oest que accentuarà aquesta sensació de fred. Les precipitacions tendiran a retirar-se, però encara es reproduiran al vessant nord del Pirineu i al quadrant nord-est.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut