Dissabte amb entrada de vent i més fred

Després de la poca pluja de la matinada, tindrem un dissabte amb mestral i tramuntana.

Alberto AlcántaraActualitzat

El trànsit continu de sistemes frontals durant aquests dies ens ha portat el penúltim front de la setmana durant aquesta matinada, però ja es retira cap al mar. El front ens durà un fort descens de les temperatures, que serà més acusat de cara a diumenge. El mestral i la tramuntana agafaran el relleu. Hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per ventades i per onatge.

Dia de pluja a Ripoll (Antonina Coromina)(Antonina Coromina)

 

Obertura de clarianes i vent

A primera hora, el front ja estava retirat cap al mar; per tant, la primera part del matí estarà marcada pels núvols residuals, de tot tipus: n'hi haurà d'alts i mitjans, que acabaran marxant, i molts de baixos i boires, que resistiran més, sobretot cap al nord de la Depressió Central. També pot nevar una mica al vessant nord del Pirineu occidental, amb una cota de 1.000 metres.

La tarda serà de més clarianes, però entre Girona i Barcelona encara es podria formar algun xàfec a les zones que quedin arrecerades del vent, que anirà guanyant força. La tramuntana serà forta a l'Empordà i el mestral i el cerç també bufaran amb força al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre.

Vent previst per a dissabte a les 16 hores (TVC)

 

El fred s'imposa

Tornaran a caure les temperatures. Aquesta matinada han començat a baixar al Pirineu i durant el dia ho faran a la resta de Catalunya, amb màximes entre 3 i 6 graus més baixes que les de divendres en general. El fred s'acabarà imposant durant la nit de dissabte a diumenge, amb glaçades en moltes comarques interiors.

Diumenge...

Augmentaran els núvols, a causa d'una pertorbació que va cap al País Valencià. A Catalunya només s'esperen algunes precipitacions febles a la meitat sud. El fred serà plenament hivernal a tot l'oest del país, amb màximes que només superaran els 10 o 11  ºC de manera puntual.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut