Tarda amb vent i alguns ruixats

Alberto AlcántaraActualitzat

El cap de setmana comença amb una configuració típica de vent de nord, tramuntana i mestral, amb rebuf a la costa central. Això portarà una mica de precipitació a les zones habituals quan domina aquesta situació. El vent deixarà cops moderats o forts a l'Empordà, les Terres de l'Ebre i el Pirineu

Cortina de pluja a Tavertet (Carme Molist)

Ruixats residuals

Hem tingut un matí força assolellat cap a l'oest i, amb el pas de les hores, al sud de Catalunya, on quedaven molts núvols baixos residuals. També ha estat ennuvolat al vessant nord del Pirineu, amb presència de precipitacions febles i intermitents, amb més pauses cap al migdia i amb una cota de neu que puja cap als 900 metres. Cap al nord-est  hem vist un cel variable, amb grans clarianes i bancs de boira a l'inici, i amb arribada de nuvolositat al llarg del matí.

Des dels volts del migdia ha començat començarà a desenvolupar-se més nuvolositat en punts del nord-est i del prelitoral central, i aquesta serà la tònica per a la tarda, amb formació d'alguns ruixats dispersos, en principi a l'interior, però també amb possibilitat que arribin a punts de la costa central i al nord de la Costa Daurada. Cap al vespre també es reanimarà la nevada cap a la vall d'Aran.

Més amplitud tèrmica

La temperatura de primera hora ha baixat en molts punts de l'interior, entre 2 i 6 ºC. Al migdia, la màxima pujarà en general. Es notarà poc cap a ponent o l'interior de l'Ebre, i més al prelitoral i la Catalunya Central. Cap al nord de la costa central es quedarà igual. En tot cas, els valors extrems quedaran al voltant dels 18-20 ºC per l'oest. Podeu consultar les dades del temps actual en el visor de "Quin temps fa ara?".

I diumenge...

El sol recuperarà posicions, però també creixeran nuvolades de tarda en punts de muntanya. La precipitació es concentrarà al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu d'uns 800 metres. Les temperatures diürnes pujaran clarament.
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut