Tarda amb nous ruixats

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest dissabte, el temps no acaba de fer net. Tindrem l'anticicló situat de manera que entraran una mica de mestral i tramuntana, que deixaran alguns cops forts a les Terres de l'Ebre i a l'Empordà. A banda, també tindrem ruixats, tot i que no serà un dia de pluja tan general com divendres.

Ruixats

Venim d'una matinada amb ressaca de pluja a la costa i el prelitoral central i al vessant nord del Pirineu. Durant el matí hem tingut una treva general, amb alguns ruixats o plugim residuals cap a aquest mateix sector de la costa i cap al sud de la Costa Brava. A banda, ha plogut o nevat al vessant nord del Pirineu. Cap a ponent i el sud, el cel s'ha anat estritllant.

Durant la tarda, a més a més de la precipitació al vessant nord, amb una cota de neu d'uns 2.500 metres, creixeran nous ruixats, puntualment intensos i amb alguna possible calamarsada. Avançaran des del nord de la Catalunya Central cap al sud, en direcció al prelitoral central i, fins i tot, cap a la Costa Daurada i el prelitoral sud. També arribaran alguns xàfecs cap a ponent.

Pujada de la temperatura màxima

El més destacat dissabte serà la recuperació de la temperatura diürna, després de la gran davallada de divendres. La temperatura màxima pujarà sobretot cap a l'interior de Girona i cap a ponent. Tornarem a recuperar molts valors d'entre 20 i 25 ºC, tot i que quedaran més baixes al Pirineu.

I diumenge...

Tindrem un dia amb inestabilitat molt més residual: farà més sol i els ruixats de tarda seran molt més puntuals i minsos, però encara en podran caure en punts del prelitoral. També continuarà la precipitació al vessant nord del Pirineu.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut