Dissabte amb més tempestes i calor més intensa cap a Ponent i les Terres de l'Ebre

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte serà un dia de fenòmens meteorològics destacats. D'una banda, tindrem el pic de calor en algunes comarques, i de l'altra, veurem més tempestes localment fortes. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos per temperatures màximes extremes i per intensitat de pluja. Compte també amb les ventades associades a les tempestes.

Tempesta des de Sant Quintí de Mediona (Xavi Navas)

Núvols en augment

A l'inici del dia veurem alguns núvols baixos a la Costa Daurada o nord de la Costa Brava. En conjunt, la primera part del dia serà assolellada. La tarda ens portarà núvols en augment. Nuvolades de calor i nuvolades que arribaran també des del sud i per Ponent. Serà el torn de les tempestes.

Les més matineres creixeran al Pirineu, sent més abundants cap al nord-est, cap al sector del Pirineu oriental i Osona, però també cap al Pla de l'Estany, el Gironès, la Selva o l'Empordà. Seran localment fortes i aniran acompanyades de calamarsa. S'aniran desplaçant cap al Vallès i fins a la costa del Maresme.

També n'arribaran des de l'Aragó cap a les Terres de l'Ebre i per Ponent. Aniran en moviment cap al Camp de Tarragona i la Catalunya Central. El dia acabarà amb un cel força ennuvolat arreu.

Ventades

Compte perquè dissabte els mapes ens indiquen fortes ventades, sobretot entre mitja tarda i el vespre, que entrarien des de l'oest cap a la Catalunya central, el prelitoral i la Costa Daurada i la Costa Central. Vents aponentats, calents, que disparen el risc d'incendi.
 


Les ventades associades a les tempestes, en forma d'esclafits càlids,  han tingut conseqüències nefastes aquesta matinada al País Valencià.
 

Màxim de calor per Ponent i l'Ebre

El dia ha començat amb temperatura més alta, amb mínimes tropicals o tòrrides en una gran part del país. La temperatura màxima començarà a baixar en punts del litoral i prelitoral nord. A la resta, encara pot pujar un pèl més, de manera que es repetiran valors de 40 ºC per Ponent i a les Terres de l'Ebre i pot caure algun rècord més.  
 

 

I diumenge...

De nou es repetiran els xàfecs, alguns durant el matí, però sobretot a la tarda. La temperatura màxima començarà a baixar, de manera més significativa pel nord-oest. A la costa, la baixada no es notarà fins dilluns.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut