Dissabte amb ambient d'hivern i precipitació cap al vespre

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte comença amb un ambient de rigorós hivern, però serà un dia força tranquil. Tot i això, de cara al final del dia passarà la cua d'un altre front que portarà més núvols i una mica de precipitació. També tindrem una mica de vent del nord-oest, amb algun cop fort al terç sud.

Àreu (Mercè Adrian)

Núvols en augment

Esperem un matí tranquil, amb grans clarianes barrejades amb alguns núvols residuals, més extensos al nord-est i a l'interior de les Terres de l'Ebre. No es pot descartar que es desenvolupi algun ruixat molt puntual al nord de la costa Central o al sud de la Costa Brava.

A la tarda, el cel tornarà a canviar. El front s'acostarà i arribaran més núvols alts i mitjans. Cap al vespre nevarà una mica a l'Alt Pirineu,  amb una cota de neu que es mantindrà al voltant dels 700 metres. A la resta del terç oest es pot repetir algun ruixat, sempre molt feble, minso i dispers. La nuvolositat travessarà Catalunya al llarg de la nit i la matinada.

Més fred

Comencem el cap de setmana amb un ambient de ple hivern, amb glaçades a gairebé tot Catalunya, tret de la línia de costa i alguns punts del prelitoral. Podeu consultar les dades del temps actual al visor de dades de la secció "Quin temps fa ara?" del portal del temps. Aquest és el mapa de temperatura mínima de dissabte.

La màxima no baixarà tant, perquè ja vindrà força frenada de divendres. En tot cas, quedarem entre els 9 i els 12-14 ºC en general.

I diumenge...

Tindrem una situació força repetitiva, amb la borrasca situada a França i generant fronts successius. Els núvols, un dia més, seran més abundants cap al terç oest, tot i que no esperem precipitacions significatives més enllà de l'Alt Pirineu, amb una cota al voltant dels 800 metres.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut